Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Prověřovací studie „Dopravní obslužnost sídliště Lesná veřejnou dopravou“
Odesílatel cerych.pavel@brno.cz
Organizace odesílatele Statutární město Brno [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 24.03.2023 10:39:26
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
standardně máme požadavek na odevzdání dat od zhotovitelů v "CADovských" formátech, především z důvodu následného využití výstupů studie jinými zpracovateli, kteří nejčastěji pracují v CAD sw. Chápeme ale jistá úskalí při konverzi GIS formátů do CAD a z tohoto důvodu je možné, aby výstupy z GIS sw byly odevzdány v GIS formátu (např. SHP). U ostatních výstupů např. v podobě výkresů studie je požadovaný formát DGN/DWG.

Původní zpráva

Datum 22.03.2023 16:55:47
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
1: Chtěli bychom požádat o objasnění důvodů, proč objednatel trvá na vypracování grafických částí ve formátu DGN/DWG. Prostorová analýza, která bude nezbytnou součástí obsluhy území bude dělána v GIS. Tj. grafické výstupy budou obrazové (PNG, JPG, PDF, SVG či jiné) a bude možné je poskytnout jako otevřená data ve formátu Esri Shapefile, či jiném odbobném formátu. Jedná se o práci s vektorovými prostorovými daty.
2: Dále bychom chtěli požádat o objasnění, zda je v návrhové části očekáváno doručení situačních výkresů s prostorovým uspořádáním zastávek. Pokud jde jen o jejich umístění a následně řešení frekvence spojů a kapacity vozidel, nejedná se o práci v programech Microstation či AutoCAD ale opět v systémech GIS, resp propočtech v rámci jízdních řádů.
Děkujeme za doplnění.
Tomáš Janča