Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Poradenská činnost při přípravě implementace jednotné aplikace města Brna
Odesílatel Ladislav Zajíc
Organizace odesílatele Statutární město Brno [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 06.12.2023 09:43:57
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel statutární město Brno obdrželo v předmětné veřejné zakázce žádost dodavatele o dodatečné informace k zadávacím podmínkám. V návaznosti na obdrženou žádost uvádíme v příloze znění dotazu a připojujeme odpověď zadavatele.

Žádost o vysvětlení dokumentace 2.
Dobrý den,
chápeme požadavek zadavatele na zkušenost účastníka s poskytováním služeb při přípravě webů nebo mobilních aplikací (poradenská činnost), nicméně požadavek na to, aby to byla služba výhradně pro veřejného zadavatele je z technického pohledu nerelevantní. Rozsah poskytovaných služeb uvedených zadavatelem v příloze Technicka_specifikace_priprava_JAMB_v1 se nijak neliší od zadání podobné služby v neveřejném sektoru, zadavatel tedy nemá žádné specifické požadavky, které by nešli splnit pokud by účastník neměl předchozí zkušenost s poradenskou činností v komerční sféře podnikání. Zadavatel tímto neodůvodněně omezuje množství účastníků, kteří by se jinak mohli VZ zúčastnit.
Žádáme tímto zadavatele, aby rozšířil kvalifikační požadavek i mimo oblast veřejného zadávání a umožnil tak otevřenou hospodářskou soutěž.

Odpověď zadavatele na žádost o vysvětlení zadávací dokumentace č. 2
Zadavatel vykovává kromě samosprávy i státní správu v přenesené působnosti a na stanoveném požadavku na kvalifikaci musí trvat kvůli návaznosti a specifika některých činností, jako například na povinnost uchovávání dokumentace, nebo nutnost řešení a schvalování některých procesů Odborem hlavního architekta eGovernmentu (OHA). Technicky jde také o to, že zvažované řešení musí komunikovat s centrálními „státními“ aplikacemi pro eGovernment a musí tedy splnit aktuální požadavky, kladené legislativou na tuto oblast IS. Zároveň je třeba vzít v úvahu, že budované aplikační prostředí musí splnit požadavky na ISVS podle stávající, ale zejména připravované legislativy, včetně posouzení DIA a jejího odboru OHA a být v souladu se dokumenty informační strategie ČR. Jedná se tedy o specifickou oblast a uchazeč bez zkušeností v této oblasti by musel věnovat dlouhou dobu seznámení s požadavky kladenými na ISVS, což může mít negativní vliv na plnění předmětu veřejné zakázky.


Přílohy
- Odpoved_2.docx (15.29 KB)