Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Tvorba webových stránek Občanská radnice
Odesílatel Ladislav Zajíc
Organizace odesílatele Statutární město Brno [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 19.11.2021 09:42:11
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Zadavatel statutární město Brno obdrželo ve veřejné zakázce „Tvorba webové stránky Občanská radnice“ žádost dodavatele o dodatečné informace.

V návaznosti na obdrženou žádost uvádíme znění dotazů a připojujeme dodatečné informace.

Žádost č. 1 ze dne 18. 11. 2021
Vážený Zadavateli, na základě zahájení zadávacího řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem „Tvorba webových stránek Občanská radnice“, uveřejněnou na profilu Zadavatele pod systémovým číslem P21V00000381, si Vás dovolujeme požádat o vysvětlení následující části zadávací dokumentace:

Dotaz č. 1:
V dokumentu Příloha B – Požadavky zadavatele v kapitolách Požadavky na koncepci a funkčnost systému URL a Navigace na webu jsou uvedeny požadavky
• V URL by měla být zohledněna hierarchie webu (nadřazené objekty, sekce atd.),
• Hierarchické zařazení stránky promítat do URL, duplicity vyřešit přes REL CANONICAL. Při změně hierarchie/zařazení stránky do menu starou URL přesměrovat kódem 301 na novou.

Uvedené požadavky jsou v rozporu s technickou platformou Liferay uvedenou v Příloze 1 v kapitole Technická platforma a redakční systém. Redakční systém nepromítá do URL hierarchii webu a neobsahuje tudíž ani funkcionalitu přesměrování při změně hierarchie. Mohl by zadavatel zvážit vypuštění uvedených požadavků v příloze B – Požadavky zadavatele?

Dotaz č. 2
V dokumentu Příloha B – Požadavky zadavatele v kapitole Navigace na webu je uveden požadavek Redakční systém bude umožňovat zneviditelnění prázdných rubrik a stránek v navigační struktuře (menu atd.).
Jedná se o manuální úkon redaktora, nebo o automatickou akci systému? Požadovaná technická platforma v základu neumožňuje zneviditelnění prázdných rubrik a stránek v navigační struktuře. Mohl by zadavatel zvážit vypuštění uvedeného požadavku v příloze B – Požadavky zadavatele?

Informace zadavatele k žádosti:
Zadavatel zvážil položené otázky na základě položených otázek neshledal důvod pro doplnění nebo změnu specifikace předmětu plnění veřejné zakázky.