Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zajištění dronové show v rámci festivalu Ignis Brunensis 2021
Odesílatel Radim Jirků
Organizace odesílatele Statutární město Brno [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 18.03.2021 15:45:42
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

k Vámi předloženým dotazům zadavatel uvádí následující:

1. Počet dronů je předem daný ve 2 variantách, přičemž obě dvě varianty jsou jasně specifikovány, a to na 100 a 300 dronů. Rovněž hodnocení zohledňuje obě dvě varianty, přičemž v rámci nabídky je třeba stanovit i cenu za případné vícepráce pro obě dvě varianty. Zadavatel tak má za to, že počet dronů je pro účely nabídek uchazečů jasně stanovený.

2. S ohledem na další akce konané v daném místě nemůže příprava trvat v dané lokalitě trvat déle než den. Je proto třeba upozornit na tuto skutečnost. Předpokládáme, že ona pětidenní příprava (testování, programování a chystání dronové show) bude probíhat na jiném místě.

3. V rámci vstřícného přístupu zadavatel posune termín pro podání nabídek, a to do pondělí 29. 3. 2021 do 12:00 hod. Uchazeči tak budou mít o 9 dní déle na přípravu. Lhůta se tedy prodlužuje na celkových 17 dnů.
S ohledem na skutečnost, že do plánovaného termínu realizace nezbývá moc času, ani delší příprava není vhodná. Je třeba zdůraznit, že hodnocena bude pouze nabídková cena, a to ve dvou variantách, přičemž uchazeč je povinen stanovit pro obě dvě varianty cenu za vícepráce. Zadavatel tak nemá za to, že by takto prodloužená lhůta byla nedostatečná, když součástí hodnocení není kvalitativní část.

4. Daná lokalita je vymezena další zástavbou. Možnost rozšíření připadá pouze ve směru k náměstí Míru, kdy ale dojde k omezení lokalit pro sledování dané akce.
Je ovšem třeba zdůraznit, že návrh modelace ani vizualizace není stanoven jako hodnotící kritérium. Dané možnosti budou dále prozkoumávány.

Původní zpráva

Datum 15.03.2021 14:57:40
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,
zadávací dokumentace obsahuje výrazné až fatální nedostatky.
1.
Je nutné určit počet dronů, které mají být v show obsaženy. Dronová show může být tvořena např. jen 10 drony nebo 2000 drony. 2000 dronů může znamenat až 300 násobek ceny oproti 10 dronům. Určení počtu je naprosto nutné, bez něj postrádá výběrové řízení smysl a cenu nelze určit. Jaký má být tedy počet dronů?

2. Testování, programování a chystání dronové show trvá minimálně 5 dní. Není proto možné bez sankcí a vícenákladů zrušit konání dronové show pouze 2 dny před konáním akce, to již probíhají procesy a práce, které nejsou přenositelné na jiný termín. Tímto krokem by vznikla dodavateli přímá škoda.

3. Pro přesné určení ceny a projití všech proměnných je lhůta výběrového řízení nepřiměřeně krátká. Dle našich zkušeností je na určení rizik, základní předjednání a kalkulaci potřebných minimálně 30 dní.

4. Vymezený úsek v rámci místa plnění je příliš malý pro naplnění ideální letové vzdálenosti. Obrazce by bylo možné zobrazit pouze ve 2D v menší letové výšce a bez rotace. Je možné tento úsek vymezené letové zóny a ochranné zóny bez zapojených osob rozšířit?