Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zajištění dronové show v rámci festivalu Ignis Brunensis 2021
Odesílatel Radim Jirků
Organizace odesílatele Statutární město Brno [IČO: 44992785]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 25.03.2021 11:06:53
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace - 2

Dobrý den,

1. Ano, varianta A je pro 100 dronů, varianta B pro 300 dronů. Co se týče upřesnění počtu dronů, tato informace je na konci bodu 3. zadávací dokumentace. V případě zmíněné smlouvy je třeba upozornit, že její návrh není součástí nabídky dle bodu 6.1. Jak se dočtete v bodě 7., k jejímu předložení bude vyzván až uchazeč, jehož nabídka bude vyhodnocena jako ekonomicky nejvýhodnější. Příloha č. 2 zde slouží ke stanovení obchodních podmínek.
2. Zde uvedené souvisí se zmíněnou poslední větou bodu 3. zadávacích podmínek. Takto byla veřejná zakázky nastavena z časových důvodů. Pokud z veřejné zakázky vyplyne, že varianta B není realizovatelná, bude smlouva uzavřena ve variantě A.

Původní zpráva

Datum 24.03.2021 20:16:43
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace - 2

Dobrý den,
reagujeme na odpovědi na naše dotazy formou upřesňujících dotazů. 
1. V reakci na naše dotazy píšete, že zadávací dokumentace jasně definuje 2 varianty tedy 100 a 300 dronů, tuto informaci ve VZ postrádáme. Předpokládáme tedy, že varianta A dle krycího listu je stanovena pro počet 100 dronů a varianta B je stanovena pro počet 300 dronů. Chápeme tedy zadání správně a úplně? Vzhledem k tomu, že smlouva obsahuje v odstavci III. cena pouze jednu variantu ceny a vícenákladů, mají uchazeči podávat podepsanou smlouvu 2x ve variantním řešení?
  2. Vzhledem k ověření u Úřadu pro civilní letectví a znalosti leteckých postupů swarmových dronů a jejich možného užití dle EASA a jejich platných Evropských regulí, není na dané ploše možné provádět požadované obrazce s dronovou letkou o počtu 300 dronů. Dle našeho odborného názoru je tedy nacenění varianty o počtu 300 dronů nesmyslné, provedení letu na daném místě není možné a jedná se tedy o zavádějící hodnotící údaj veřejné zakázky.  
Děkujeme