Zakázka: Brno, Wurmova – odstranění havarijního stavu

Informace o zakázce

fáze zadávacího řízení Zadáno
Zakázka byla zadána.
DBID: 1547
Systémové číslo: P24V00000161
Evidenční číslo zadavatele: SML/0253/24
Datum zahájení: 16.05.2024
Nabídku podat do: 28.05.2024 23:59

Název, druh zakázky a popis předmětu

  • Název: Brno, Wurmova – odstranění havarijního stavu
  • Druh zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem stavebních prací je provedení výměny kanalizačního a vodovodního potrubí z roku 1925, které se v ulici Wurmova nachází v havarijním stavu. Stěny a strop kanalizace se při obnažení bortí, místy chybí dno kanalizační stoky. S ohledem na závažnou havarijní situaci, kdy může dojít k ohrožení majetku a zdraví bude provedena výměna kanalizačního potrubí v úseku mezi ulicemi Havlíčkova a Krondlova v délce 89,0 m a v úseku mezi ulicemi Sedlákova a Havlíčkova v délce 70,7 m. Kanalizační potrubí profilu DN 500/750 tak bude vyměněno v délce 159,7 m.

Rovněž na vodovodním řadu, který byl v ulici Wurmova vybudován v roce 1925, se již projevuje jeho stáří výrazným zhoršením technického stavu. Při stavebních pracích na kanalizační stoce a kanalizačních přípojkách navíc dojde k jeho obnažení, což povede, s ohledem na jeho stáří, ke vzniku možných poruch ohrožujících dodávky pitné vody. Z toho důvodu bude provedena i výměna vodovodního potrubí. Vodovodní potrubí bude vyměněno v úseku mezi ulicemi Havlíčkova a Krondlova v profilu DN 80 délky 176,2 m a v úseku mezi ulicemi Sedlákova a Havlíčkova v profilu DN 80 délky 93,2 m. Celkem tak bude vyměněno 269,4 m vodovodního potrubí.

Vodovodní a kanalizační přípojky budou vyměněny v nezbytně nutném rozsahu. Vozovka bude obnovena v nezbytně nutném rozsahu a v koordinaci se stavbami ostatních investorů.

Podrobnější informace o provedení stavby jsou v projektové dokumentaci vypracované společností LB projekt s.r.o. v dubnu 2024.

Součástí předmětu díla je zajištění vydání rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace včetně uzavírky, dopravní značení po dobu stavby, vytyčení inženýrských sítí dotčených prováděním stavebních prací, zajištění vydání rozhodnutí o povolení kácení dřevin, zkoušky kvality díla a zpracování dokumentace skutečného provedení stavby v počtu 4 tištěných kompletních paré včetně zaměření pro GIS BVK a technickou mapu statutárního města Brna (dokumentace geodetického zaměření bude předána ve čtyřech vyhotoveních a na čtyřech CD ve tvaru DGN pro MICROSTATION). Rozsah realizované obnovy komunikačních ploch bude dokladován v digitální podobě pomocí programu EZA (dokumentace bude předána ve dvou vyhotoveních a na dvou CD). Dodavatel se zavazuje shora uvedené doklady předat objednateli při předání dokončeného díla.

Postup zadání, předpokládaná hodnota

  • Postup: Sektorová veřejná zakázka
  • Předpokládaná hodnota: 23 950 400 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Brno-město

Zadavatel

  • Úřední název: Statutární město Brno
  • IČO: 44992785
  • Poštovní adresa:
    Dominikánské náměstí 196/1
    60200 Brno
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2020-000739

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://ezak.brno.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy

Plnění smlouvy na základě zakázky