Veřejná zakázka: Modřice, Masarykova - rekonstrukce kanalizace a vodovodu

Informace o veřejné zakázce

fáze zadávacího řízení Vyhodnoceno
Hodnocení je ukončeno, probíhá výběr dodavatele a uzavření smlouvy.
DBID: 1395
Systémové číslo: P24V00000009
Evidenční číslo zadavatele: SML/0026/24
Dle zákona: č. 134/2016 Sb.
Evidenční číslo ve VVZ: Z2024-003420
Datum zahájení: 17.01.2024
Nabídku podat do: 22.02.2024 23:55

Název, druh veřejné zakázky a popis předmětu

  • Název: Modřice, Masarykova - rekonstrukce kanalizace a vodovodu
  • Druh veřejné zakázky: Stavební práce

Stručný popis předmětu:
Předmětem veřejné zakázky je:

Kanalizace a kanalizační přípojky:
Stavba je rekonstrukcí stávající kanalizace. Řešena je kanalizace hlavní trasy – sběrač E, nově přepojené přípojky do této kanalizace a odstavení stávající kanalizace společnosti Chapel Invest s r.o. a její přepojení do sběrače E. Se stavbou kanalizace bude pravděpodobně vyvolána taká malá přeložka vodovodu u ulice Žižkovy.

V rámci stavby dojde k zaslepení stávající odstavené kanalizace jak hlavního řadu DN 400 a DN 600 na pravé straně komunikace, tak kanalizace vedené na levé straně ulice v chodníku podél areálu Chapel Invest s r.o. DN 200-DN 600/800. Po přepojení všech přípojek do nové kanalizace budou stávající kanalizace odstavena a vyplněna popílkocementovou suspenzí.

Vodovod a vodovodní přípojky:
V rámci stavby se bude jednat o rekonstrukci vodovodu včetně vodovodních přípojek v ulici Masarykova, od ulice Žižkova po ulici Benešova se zálivy do ulic Žižkova a Husova. Stavba bude probíhat po úsecích. Předpokládá se, že v každém prováděném úseku bude prováděna rekonstrukce vodovodu a následně bude probíhat výměna všech vodovodních přípojek. Obnova povrchů bude provedena pouze nad rýhou.

V rámci zapravení budou obnoveny výkopy dotčené signální a varovné pásy z reliefní dlažby dle „Vyhlášky č.398/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbarierové užívání staveb“.
V případě rekonstrukce vodovodu je navrženo potrubí DN80, DN100, DN150 z tvárné litiny (min. tloušťka stěny litiny 4,7 mm) a potrubí DN300 z tvárné litiny (min. tloušťka stěny litiny 5,7 mm) s vnitřní cementovou vystýlkou a zinko-aluminiovým povlakem o plošné hmotnosti 400 g/m2. V úsecích s nižším krytím potrubí než 1,2 m bude použito litinové potrubí tepelně předizolované.
Vodovodní přípojky jsou navržené z potrubí HDPE100 SDR11 Ø 63x5,8 mm, Ø 50x5,8 mm,
Ø 40x3,7 mm a Ø 32x3,0 mm. Dále jsou navrženy přípojky z tvárné litiny DN100 a DN150 (min. tloušťka stěny litiny 4,7 mm) s vnitřní cementovou vystýlkou a zinko-aluminiovým povlakem o plošné hmotnosti 400 g/m2.
Výkop vodovodu a vodovodních přípojek bude po dobu realizace stavby chráněný před nátokem povrchových dešťových vod.

Komunikace:
Povrchy budou v rámci rekonstrukce zapraveny recyklátem do úrovně stávající nivelety komunikace.

Stavba bude koordinována s rekonstrukcí komunikace dle projektové dokumentace „III/15278 Modřice, ul. Masarykova, 01/2020“ zpracované společností Linio Plan, s.r.o.

Realizace stavby je rozdělena do následujících etap:
Etapa I:
a) Kanalizace:
Úplná uzavírka ul. Masarykovy v úseku od. křižovatky od ul. Husovy po cca č. p. 392.
• Objízdná trasa z Přízřenic vedena po ul. Moravanské a Brněnské.
• Objízdná trasa od OC Olympia vedena po II/152, rampě I/52, ul. Brněnské a Moravanské.
• Doprava bude rovněž svedena na OT z náměstí Svobody a z ul. Husovi.

b) Vodovod:
Částečná uzavírka ul Masarykovy v křižovatce s ul. Benešova – provoz řízen semaforem. Ul. Benešova bude v této etapě úplně uzavřena – objízdná trasa po ul. Rybníček
Etapa II:
a) Vodovod:
Jednosměrná uzavírka ul. Masarykovy od nám. Svobody po křižovatku s ul. Husova. Ul. Masarykova bude průjezdná ve směru od Modřic na Přízřenice. Ve směru od Přízřenic bude objízdná trasa vedena po ul. Husové, Nádražní a Benešově.

b) Kanalizace:
Částečná uzavírka ul. Masarykova od. ul. Husova po konec úseku stavby ve směru na Přízřenice. Provoz řízen semaforovou sestavou. Semaforové úseky o délce v rozmezí 30 – 100m max.
Etapa III:
a) Vodovod + rekonstrukce komunikace
Úplná uzavírka ul. Masarykovy od nám. Svobody po křižovatku s ul. Husova. Objízdná trasa od Přízřenic vedena po ul. Husové, Nádražní, Benešově a Rybníček. V opačném směru po ul. Benešové. Nádražní, Husové

b) Kanalizace
Částečná uzavírka ul. Masarykova od. ul. Husova po konec úseku stavby ve směru na Přízřenice. Provoz řízen semaforovou sestavou. Semaforové úseky o délce v rozmezí 30 – 100m max.
Etapa IV:
a) Vodovod + rekonstrukce vozovky
Úplná uzavírka ul. Masarykovy od křižovatky s Ul. Husova po konec úseku. Objízdná trasa vedena od po ul. Moravanské, Brněnské, Nádražní a Husové.

Podrobný popis rozsahu požadovaných prací je uveden v projektové dokumentaci „Modřice, Masarykova – rekonstrukce vodovodu“ z ledna roku 2021, a v projektové dokumentaci „Sil. III/15278 - rekonstrukce kanalizace na ul. Masarykově“ z října roku 2023, obě zpracované společností Sweco a.s.

Součástí předmětu díla je zajištění vydání rozhodnutí o zvláštním užívání komunikace včetně uzavírky, dopravní značení po dobu stavby, provedení pasportizace dotčených nemovitostí před zahájením stavby, vytyčení inženýrských sítí dotčených prováděním stavebních prací, zajištění vydání rozhodnutí o povolení kácení dřevin, zkoušky kvality díla a zpracování dokumentace skutečného provedení stavby v počtu 4 tištěných kompletních paré včetně zaměření pro GIS BVK, GIS Modřice a technickou mapu statutárního města Brna a města Modřice (dokumentace geodetického zaměření bude předána ve čtyřech vyhotoveních a na čtyřech CD ve tvaru DGN pro MICROSTATION). Rozsah realizované obnovy komunikačních ploch bude dokladován v digitální podobě pomocí programu EZA (dokumentace bude předána ve dvou vyhotoveních a na dvou CD). Zhotovitel se zavazuje shora uvedené doklady předat objednateli při předání dokončeného díla.

Druh zadávacího řízení, předpokládaná hodnota

  • Druh řízení: otevřené řízení
  • Režim veřejné zakázky: podlimitní
  • Předpokládaná hodnota: 79 760 368 Kč bez DPH

Místo plnění

  • Brno-venkov

Zadavatel

  • Úřední název: Statutární město Brno
  • IČO: 44992785
  • Poštovní adresa:
    Dominikánské náměstí 196/1
    60200 Brno
  • Id profilu zadavatele ve VVZ: Z2020-000739

Adresa kontaktního místa

Nabídky, resp. žádosti o účast podávat na:
prostřednictvím elektronického nástroje E-ZAK (https://ezak.brno.cz)

Kontakt

Položky předmětu

Zadávací dokumentace

Vysvětlení, doplnění, změny zadávací dokumentace

Veřejné dokumenty

Formuláře

URL odkazy